FodboldMotion fejrer 3 års fødselsdag

sn.dk d. 9. juli 2018

 

Det startede som et tilbud, der skulle vare tre måneder. Men efter de tre prøvemåneder kunne Maria Santana, der stod for holdet med fodbold-motion for mænd med kroniske sygdomme, ikke få sig selv til at stoppe tilbuddet.

Deltagerne var nemlig blevet svært glade for tilbuddet, og Maria Santana ville ikke være den, der skulle fortælle deltagerne, at nu var det bare slut.

– At skulle stå og se de her mænd i øjnene og sige, at det her skulle vi ikke gøre mere, kunne jeg simpelthen ikke få mig selv til gøre, siger Maria Santana.

Tilbuddet startede i sin tid under fodboldklubben BSV af 2016, og efterfølgende har Maria Sanatana oprettet en forening – Fodboldmotion Rudersdal – hvor hun er formand, så deltagerne stadig kan dyrke fodbold-motion, og til august kan tilbuddet fejre tre års jubilæum.

Den glædelige begivenhed til trods er alt dog ikke fryd og gammen, fortæller Maria Santana, der arbejder indædt for at få tilbuddet endnu bredere ud, men hun efterlyser større velvillighed fra andre aktører for at lykkedes med sin drøm.

– Jeg undrer mig simpelthen over, hvor de kronisk syge er henne i klubberne, for der er lagt rigtig mange ressourcer i form af mandetimer og penge – seriøst mange penge – i at få fokus på de kronisk syge og fodbold. Der er lagt rigtig mange penge i forskningen af, hvilke effekter fodbold har på kronisk syge. Men jeg forstår ikke, hvorfor de ikke er i klubberne, siger Maria Santana.

Hun mener, at fodboldklubberne ikke er gearet til at tage hånd om de kronisk syge, som ellers ville have godt af at dyrke fodbold-motion.

Hun efterlyser derfor, at der bliver taget politisk ansvar for, at tilbuddet bliver udbredt, og har rettet henvendelse til blandt andet genoptræningscentre og kommunale sundhedsafdelinger.

Læs artiklen på sn.dk: https://sn.dk/Rudersdal/Fodbold-motion-fejrer-foedselsdag/artikel/759152