Nyheder

Ugebladet Hjemmet Uge 4- 2021

60+ damer og helt nye på fodboldbanen!

“Vi bliver så glade af at kommer herned” – I januar sidste år mødtes en flok kvinder over 60 år for første gang til fodboldtræning. Og selv om mange af dem ikke kendte reglerne på forhånd, så kan end ikke sne eller kræftsygdom nu holde dem væk fra træningen. …Læs hele artiklen i Ugebladet Hjemmet uge 4.

Bolden for fødderne og døden inde på livet

En fodboldtræner og en præst er gået sammen om at skabe et fællesskab – på tværs af alder, køn og livssituation – for alvorligt syge. Sognepræst ved Gl. Holte Kirke Jannik Theilgaard og fodboldtræner Maria Santana vil skabe et fællesskab for folk, som har eller har lidt af en alvorlig sygdom. Læs artiklen fra Rudersdal Avis her!

Vinder af Fællesskabsprisen 2020

Kevin Helsinghof, kommerciel direktør i DGI Byen, uddelte prisen til Maria Santana, med ordene:

Fodbold er en af de største globale kilder til fællesskab og sundhed. Maria Santana giver alle chancen med ideen om FodboldMotion – smukt, empatisk og godt gået!

Maria er en meget empatisk person der giver opmærksomhed til alle hendes spillere og tilrettelægger niveauet så alle kan være med.

Fællesskabsprisen hylder hverdagens mange oversete helte, der udgør velfærdssamfundets usynlige bærende søjler, og som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet. Fællesskabsprisen blev stiftet i samarbejde mellem statsminister Mette Frederiksen og en række store danske organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Fællesskabsprisen er til de helt almindelige danskere, som vi ikke kan undvære. Derfor skal indstillede til prisen også leve op til følgende kriterier:

  1. Man skal være uundværlig for et fællesskab, der har stor betydning for andre
  2. Man skal stå bag en længevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ
  3. Man skal have skabt konkrete resultater gennem sin forening, projekt eller initiativ
  4. Man skal være et forbillede for kollegaer eller lokalsamfund

Fællesskabsprisen 2020

Maria Santana, grundlægger af FodboldMotion, er indstillet til Fællesskabsprisen 2020. Læs mere her, og kast lidt kærlighed efter Maria!

Nybagt landstræner skal til VM

Maria Santana fra Nærum er cheftræner for et hold kvinder, som skal repræsentere Danmark ved det allerførste VM for kvinder med cerebral parese i Barcelona til sommer! Læs artiklen på Rudersdal Avis!

FodboldMotion nomineret til “Årets Idrætsinitiativ 2018”

“Det helt specielle ved Maria og Fodboldmotion i Rudersdal er at fodbold er vigtig, men alligevel slet ikke. For Maria tænker fodbold på andre måder, hvor fokus især er på det fællesskab, som fodbold skaber. Og man skal ikke have kigget på holdene i mange sekunder, før man tydeligt mærker det sociale fællesskab og sammenhold, som de mænd har fået. Derfor ser man dem også til træning uanset vind og vejr” Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

NYT! Hold for kvinder 60+

Der er ikke noget der hedder dårligt vejr: Fodbold Old Girls trodsede regn og kulde.

Et spritnyt fodboldtilbud for kvinder over 60 år har allerede samlet et stærkt hold brave kvinder, som trodser både regn og kulde for at spille sammen. Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

Kvinder 60+ søges til fodboldhold

Det er aldrig for sent at starte en fodboldkarriere. Til januar starter nemlig et nyt fodboldhold op for kvinder over 60 år.

Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

FodboldMotion fejrer 3-års fødselsdag

Maria Santana undrer sig over, at der ikke bliver gjort mere for at udbrede fodbold-motion for mennesker med kroniske sygdomme, og hun forsøger derfor at sætte emnet på dagsordenen. Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

Maria har styr på gutterne

Med denne overskrift bragte ugebladet Hjemmet, en rigtig fin artikel.

Maria, Bendt og Jørgen, fortalte om hvorfor FodboldMotion er vigtigt, for dem hver især. Resten af holdet var med til holdbillede, og fik også en snak med journalisten og fotografen.

Borgmesteren på besøg hos FodboldMotion

I anledningen af mændenes 2 år jubilæum, havde vi inviteret Borgmester Jens Ive på besøg. Det var en rigtig hyggelig træning med Borgmesteren på side linjen. Vi fik en god snak om sundhed, livskvalitet og fællesskab.

Krav: Ingen må kunne spille fodbold

Fodboldmotion er for kvinder, der ikke kan spille fodbold, som ikke er i træning og som helst vejer lidt for meget. Skrappe adgangskrav? Men er du først med, så er det hyle skægt. Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

Fodbold skaber fællesskab for kronisk syge

– Det er lidt ligesom, når man laver smørrebrød. Sådan siger en smågrinende Maria Santana, der er en af initiativtagerne bag foreningen FodboldMotion Rudersdal, da hun skal forklare, hvad fodboldfitness er. Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

BSV-mødre trækker i fodboldtrøjen

Et nyt koncept er ved at se dagens lys i Boldklubben Søllerød Vedbæk. En gruppe kvinder, hvis drenge og piger træner i BSV, vil selv trække i fodboldtrøjen. Men mødrene gider ikke glidende taklinger, benskinner og fodboldkampe. Fokus er i stedet på at få pulsen op….Læs artiklen her!

Fit med fodbold

Boldspil Fodboldfitness er et nyt tiltag i BSV-regi. Det fortæller Maria Santana, der er træner.
“Jeg startede Fodbold fitness op i august 2015 som et projekt mellem BSV, DBU og Rudersdal kommune. Ideen bag er at give mænd som ikke kan spille på et almindeligt fodboldhold mulighed for at spille fodbold. Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

Kronisk syge mænd skal spille bold

Fodboldklubben BSV tilbyder i år fodbold fitness til mænd, der har eller har haft kroniske sygdomme. Klubben har lavet en partnerskabsaftale med Dansk Boldspil Union og Rudersdal Kommune, som betyder, at det er gratis at deltage de første tre måneder. Læs artiklen i Rudersdal Avis her!

Fodboldfitness får rygstød af DBU

Siden august har en gruppe kvinder trænet fodboldfitness på Rundforbi Stadion i Nærum. Maria Santana oprettede holdet i samarbejde med Boldklubben Søllerød Vedbæk (BSV). Læs artiklen i Rudersdal Avis her!